Zo weet je binnen een minuut hoe je website presteert

Ons werk21 september 2022

Naast een fijne zoekmachine en producten als Gmail en Maps, biedt Google ook tools voor professionals in de wereld van digital. Je kent vast Google Analytics en Google Tag Manager wel. Maar er zijn ook minder bekende Google tools die verrassend waardevol kunnen zijn. Één van die tools is PageSpeed insights.

Op PageSpeed insights vul je simpelweg de URL van je website in en druk op "Analyseren". Google simuleert het laden van je website dan op zowel desktop als mobiel. Binnen 30 seconden krijg je een score te zien.

Hoe dichter bij de 100, hoe beter. Scoor je geen 100, en die kans is groot, dan kun je direct zien waar dat aan ligt.

Een goede score is om meerdere redenen belangrijk. De belangrijkste reden is de ervaring voor de bezoeker. Hoe hoger de score, hoe sneller de site en hoe beter de gebruikerservaring. Een andere niet te onderschatten reden is SEO. Hoe sneller je website, hoe hoger je zult scoren in de zoekresultaten van Google. Google beloont namelijk snelheid.

Onderaan de resultatenpagina zie je met kleurcodes (bijvoorbeeld oranje of rood) welke aspecten kunnen worden verbeterd. Daarbij staat een korte uitleg en je kunt doorklikken naar een uitgebreider artikel.

Scoor je minder hoog dan gehoopt of kunnen we je helpen met de interpretatie van de resultaten? Neem dan even contact met ons op!

Wij gebruiken cookies

Lightbase maakt gebruik van analytische cookies voor inzicht in het gebruik van onze website. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.