Wat is React Native?

Ons werk14 februari 2023

React Native is framework waarmee mobiele apps ontwikkeld kunnen worden. Het is afgeleid van de populaire React library, waarmee websites worden gemaakt. Een software framework is een basis waarmee een programmeur verder kan werken.

Het grote voordeel van React Native is dat het werkt voor zowel iOS als Android. Er hoeft dus geen aparte code per platform geschreven te worden. Daardoor kost het veel minder tijd om een app te ontwikkelen. Ook praat React Native direct met het apparaat van de gebruiker (dus niet via de browser), zodat de gebruiker een native ervaring heeft bij het bedienen van de app. Dit levert veel voordelen op op het gebied van performance en gebruikersgemak.

React Native is ontwikkeld door Facebook. Voor een jong framework is het goed om de (financiële) steun van een techgigant te hebben. Facebook werkt dagelijks aan het verder ontwikkelen van het framework. De komende jaren zullen er dus zeker nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. React Native is bovendien een open source project. Dat houdt in dat iedere ontwikkelaar buiten Facebook de code verder kan ontwikkelen of wijzigen. Aangezien React Native een zeer populair framework is, wordt dit ook veel gedaan. Dat betekent dat ook daar volop gewerkt wordt aan de ontwikkeling en verbetering van het framework. Dat belooft dus veel voor de toekomst.