Ons werk31 oktober 2023

Een developer portal is niet zomaar een online platform voor technische documentatie. Het is een specifiek ontworpen platform dat ontwikkelaars ondersteunt in hun samenwerking met jouw technologieën. Als je product of dienst te koppelen is met andere systemen, dan kan een volwaardige developer portal van grote meerwaarde zijn. Met een developer portal kunnen derden, bijvoorbeeld, worden voorzien van functionele en technische aansluitdocumentatie, beheer van sleutels (API-keys) en aanverwante processen. Op deze plek vinden ze alle benodigde bronnen, gereedschappen en API's die essentieel zijn voor hun werk.

Deze portals zijn voornamelijk bedoeld voor softwareontwikkelaars. Ze bieden directe toegang tot informatie en tools die het werkproces optimaliseren, of het nu gaat om integratie, probleemoplossing of het leren van nieuwe technieken.

Elke organisatie die een API of SDK aanbiedt, kan voordeel halen uit een developer portal. Ongeacht of je een start-up bent of een gevestigd technologiebedrijf, een goed ontworpen portal kan de adoptie en integratie van jouw technologieën bevorderen.

Dus, waarom zou een organisatie moeten investeren in een developer portal? Het simpele antwoord is dat het de efficiëntie van ontwikkelaars verhoogt. Door hen directe toegang te geven tot de tools en informatie die ze nodig hebben, wordt hun werkproces gestroomlijnd. Bovendien helpt een portal bij het opbouwen van een community van ontwikkelaars rond jouw producten. Een actieve gemeenschap kan waardevolle feedback leveren, wat kan resulteren in betere producten en diensten.

Daarnaast versterkt een developer portal je merkimago. Het hebben van een gestructureerd en goed ontworpen developer portal weerspiegelt professionaliteit en toont aan dat je investeert in het faciliteren van je technologische partners. Zo'n portal straalt vertrouwen uit en kan potentiële partners en klanten aantrekken die de waarde van een goed gestroomlijnde technische integratie herkennen.

Hoewel de voordelen van een developer portal duidelijk zijn, kan de realisatie ervan uitdagend zijn. Onze developers hebben veel ervaring met het gebruik van developer portals en beschikken daardoor over een diepgaand inzicht in wat wel en niet werkt. Deze kennis stelt ons in staat om organisaties te begeleiden bij het opzetten van hun developer portal. Een voorbeeld hiervan is het samenwerkingsproject met Surepay, wat resulteerde in het portal op https://developer.surepay.nl/


Als je overweegt om een developer portal voor jouw organisatie te starten, neem dan contact met ons op.