Lightbase bouwt Portal voor SurePay

Ons werk14 januari 2023

Deze Portal maakt de IBAN-Naam check, bekend van de melding in je bankieren app, nu beschikbaar via een website voor alle organisaties.

Via de Portal van SurePay kunnen bedrijven controleren of een naam en rekeningnummer overeenkomen. Daarmee helpt SurePay fraude op te sporen en vergissingen te voorkomen. Daarnaast zijn er extra features beschikbaar, zoals de Company ID check (KvK nummer en later ook BTW-nummer) zodat nog duidelijker is of het bedrijf de juiste rekeninghouder is.

De IBAN-naam Check API van SurePay wordt sinds 2017 door alle grote Nederlandse en Engelse banken gebruikt. Daarnaast hebben honderden bedrijven en organisaties de API geïntegreerd in hun systemen. Met de Portal maakt SurePay de IBAN-naam Check nu ook toegankelijk voor organisaties en bedrijven voor wie een API integratie te lang op zich laat wachten.

David-Jan Janse, CEO en medeoprichter van SurePay: “Met de Portal maken we de IBAN-Naam Check beschikbaar voor alle bedrijven, klein of groot. KYC-, pay-out- en onboardingprocessen verlopen soepeler doordat je daar direct de betaalgegevens kunt checken. Daarmee verkleinen we de kans op fraude en fouten.”

SurePay heeft voor Lightbase gekozen vanwege het bewezen track record in het bouwen van schaalbare en veilige portals. De Portal is gerealiseerd in een nauwe samenwerking tussen de experts van beide bedrijven.

Probeer het zelf! Meer informatie over de Portal is te vinden op https://surepay.nl/services/portal/.