Zorgeloos snelladen met de Fastned app

Fastned is een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s.

Wat was de vraag?

De Fastned app is het belangrijkste medium voor interactie met de klant. Fastned gebruikte een standaard app van de leverancier maar wilde een slag slaan met een eigen app. In eerste instantie was er de intentie om de applicatie in house te bouwen, echter bleek het Fastned aan essentiële expertise te ontbreken. Vervolgens zijn zij op zoek gegaan naar een ontwikkelpartner.

Waarom was Lightbase de beste partij?

Lightbase heeft ervaring met automotive apps. Bovendien had Fastned een sterke voorkeur om de app te bouwen met React Native, een framework waar Lightbase veel ervaring mee heeft. Lightbase was dus een logische partner voor het ontwikkelen van deze app.

Wat is er opgeleverd?

We hebben een mobiele app voor Android en iOS gebouwd, welke dient ter ondersteuning van klantreis voor klanten van Fastned. Gebruikers van de app kunnen administratieve handelingen uitvoeren, betalen, laadstations vinden, de voortgang van hun laadsessie bekijken en bovendien is het een handboek voor veelvoorkomende uitdagingen voor elektrisch snelladen. De app is met React Native gebouwd en is gekoppeld aan de bestaande backoffice van Fastned.