De nr. 1 crypto app van Nederland

BLOX heeft ons gevraagd om hun mobiele app te bouwen. BLOX is een initiatief van BTC Direct, een grote speler op het gebied van handel in cryptovaluta.

Wat was de vraag?

Er ontbrak een laagdrempelige manier om toegang te krijgen tot de markt van cryptovaluta. Deze kopen of verkopen via spelers als BTC Direct vereist de nodige kennis. Zo moet je bijvoorbeeld weten hoe "wallets" werken. Voor een leek was het lastig om veilig te handelen.

BLOX neemt bijna alle drempels weg, behalve de echt noodzakelijke, bijvoorbeeld drempels die te maken hebben met wetgeving. Het concept van BLOX was al gemaakt en beproefd en er was al flinke groei met de bestaande app. De product market fit was bewezen. Nu was het tijd om de User Experience naar het hoogste niveau te brengen. Dat was ook het moment voor een nieuwe keuze op het vlak van techniek.

De afweging tussen losse apps voor iOS en Android of juist cross-platform bouwen moest worden gemaakt. Het werd cross-platform, met React Native. Deze expertise was niet aanwezig in het team van BLOX dus gingen zij op zoek naar een leverancier met ervaring op dit vlak.

Waarom was Lightbase de beste partij?

Expertise en ervaring op het vlak van React Native is bij Lightbase uitgebreid aanwezig. Met de keuze voor Lightbase heeft BLOX tijd gekocht. Ook vanwege onze ervaring met een aantal kernaspecten in de app, waaronder datavisualisaties, betalingen met Adyen en microanimaties. De persoonlijke klik met het team en onze pragmatische houding hielp mee.

We hebben in een recordtijd een financieel product live gezet dat twee maanden later op nummer één in de App Store stond. Er staat nu een volwaardige app waarin iedereen binnen een minuut kan starten met het opbouwen van een cryptoportefeuille. Vele tienduizenden actieve gebruikers maken inmiddels gebruik van.

De app bevat mechanismen om identiteit te verifiëren, betalingen te verrichten en te chatten met support. Hij biedt uitgebreide grafieken om koersen te volgen en analyseren, een referral programma en natuurlijk toegang tot je veilige kluis met cryptovaluta.

Wij gebruiken cookies

Lightbase maakt gebruik van analytische cookies voor inzicht in het gebruik van onze website. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.