App voor taxateurs

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), valideert taxatierapporten van woningen en ziet erop toe dat taxaties volgens duidelijke richtlijnen zijn opgesteld. Om het werk van taxateurs makkelijker te maken hebben we voor NWWI de Taxatieweb app ontwikkeld.

De vraag

Taxatieweb bestaat al jaren als webapplicatie. Taxatieweb is ook op mobiele apparaten te gebruiken, alleen is de webapplicatie niet primair ontworpen voor gebruik bij woningopnames. Ook was er behoefte aan een meer gebruiksvriendelijke manier om foto's toe te voegen aan taxatierapporten, en om taxatierapporten eenvoudiger te kunnen ondertekenen. Zo ontstond de wens voor een mobiele app.

Woningopname

In een relatief kort tijdsbestek is er een app ontwikkeld die taxateurs ondersteund bij taxaties. De belangrijkste functies van de app zijn het faciliteren van woningopnames. In de app kunnen woonlagen worden toegevoegd, met per woonlaag de benodigde ruimtes.

Foto's kunnen per ruimte of opnameonderdeel worden toegevoegd aan het rapport. Ook de bouwkundige opnamestaat via app worden ingevoerd.

Overal ondertekenen

De app bevaten de mogelijkheid om taxatierapporten overal digitaal te ondertekenen. Zodra dit mogelijk is ontvangt de taxateur hierover een push-bericht.

Taxateurs kunnen loggen met hun bestaande Taxatieweb-account. De app is beschikbaar voor tablets en smartphones op zowel Android als iOS.

Wij gebruiken cookies

Lightbase maakt gebruik van analytische cookies voor inzicht in het gebruik van onze website. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.