Welkom Christian en Lucas!

Meet the team30 mei 2023

Er zijn weer twee nieuwe gezichten bij Lightbase en dat vraagt natuurlijk om een kennismaking. In deze blog stellen de kersverse Lightbasers Lucas van den Bemd en Christian van Deursen zich daarom voor.

Vertel, wat is jullie functie bij Lightbase?

Lucas: Ik combineer verschillende functies: ik ga aan de slag als tech lead en developer. Als tech lead ga ik de hoofdlijnen uitzetten op basis van de technologie – oftewel nadenken over de architectuur. Ik houd me bezig met de vraag hoe we ons binnen Lightbase willen ontwikkelen. En qua development doe ik vooral de backend.

Hiervoor werkte ik als full stack developer bij een ander softwarebedrijf, waar we vooral software maakten voor goede doelen.

Christian: Ik ben frontend developer. Dat betekent dat ik me bezighoud met het omzetten van designs naar werkende portals, platforms, of websites. Eerder werkte ik bij Avinti, een groot bedrijf dat een ecosysteem ontwikkelt voor de zorg.

"In je eerste dagen bij Lightbase helpen de collega’s je goed op weg. Dat is heel fijn en maakt je ook proactief." ~ Lucas 

Waarom kozen jullie voor Lightbase?

Christian: Omdat Lightbase mij een mooie, vooruitstrevende partij leek. Het is niet een al te groot bedrijf, dat maakt het persoonlijk. En ik vind het belangrijk dat er ruimte is om kwaliteit te leveren. Waaraan ik dat merk? Je krijgt bijvoorbeeld voldoende tijd om je werk op te leveren en om feedback op te halen bij collega’s.

Lucas: Daar kan ik me zeker in vinden. Verder wilde ik een nieuwe uitdaging en vaker projectmatig werken. Ook zocht ik meer variatie in klanten en applicaties. Die afwisseling vind ik bij Lightbase. 

In het eerste gesprek met Liesbeth (Head of People & Operations) en Mathijs (Managing Director) had ik direct een goede klik. Het voelde eigenlijk niet eens als een sollicitatie. Ook bij het tweede gesprek met Dirk (backender) en Rody (frontender) dacht ik meteen: ja, dit zijn collega’s met wie ik goed zou kunnen werken.

"Ik koos voor Lightbase vanwege de cultuur. Het team helpt elkaar, er zijn geen ego’s." ~ Christian

Wat zijn jullie leerdoelen voor de komende tijd? 

Christian: Voor mij is dat Next.JS. Dat is een stukje technologie dat we hier gebruiken en nieuw voor mij is. Het is een framework om snel applicaties op te zetten, met veel automatisering.

Lucas: Voor mij is het vooral de kant van de architectuur die ik wil leren. Hoe de applicatie technisch is opgebouwd, het raamwerk van de applicatie. Dat heb ik wel gedaan, maar nog niet in een meer leidende rol. Dat hoop ik te leren van Dirk, die dat wel veel heeft gedaan. We willen graag toe naar een duidelijke architectuur voor nieuwe klanten, zodat we snel applicaties kunnen ontwikkelen. 

Welke tips hebben jullie nog voor het solliciteren bij Lightbase?

Lucas: Ik vond de sollicitatie zelf heel relaxed. Het was geen standaard sollicitatiegesprek en zeker geen kruisverhoor, maar gewoon een fijn gesprek met veel interesse over en weer. 

Tips heb ik dan ook niet echt. Voor mij was het fijn om er open naartoe te gaan en te kijken wie ze zijn en hoe het bedrijf aanvoelt. Gewoon rustig koffie drinken en kennismaken dus.

Christian: Wat ik kan aanvullen is dat ik zelf bij een wat kleiner bedrijf wilde werken en daar ook naar heb gezocht op LinkedIn. Daarnaast had ik een specifiek type stack waar ik mee wilde werken, React. Zo kwam Lightbase voor mij naar voren.

Ben je benieuwd naar onze vacatures? Je vindt ze hier!