Websites & webapplicaties

Wij ontwikkelen schaalbare webapplicaties en websites met React, een JavaScript-bibliotheek die daar speciaal voor ontworpen is.

Dankzij de opkomst van Wordpress en later zelfs no-code platforms als Webflow, is het maken van een website steeds makkelijker en daarmee laagdrempeliger geworden. Dat is ook te zien aan de explosieve groei van kleine website-bouwers. Voor een eenvoudige website met vooral statische informatie, categorie "bakker op de hoek" hoef je ook zeker geen professioneel digitaal bureau in te schakelen.

Webapplicatie op maat

Wanneer er echter maatwerk gebouwd moeten worden is het al snel een ander verhaal. Wil je jezelf echt onderscheiden d.m.v. slimme toepassingen of een fantastisch design met mooie animaties, dan is het ontwikkelen van een webapplicatie vaak een stuk uitdagender.

Vaak wordt er gekozen om een webapplicatie op maat te laten maken wanneer dit onderdeel wordt van een bedrijfsproces. Anders dan eenvoudige websites met vooral statische informatie komt er dan bijna altijd functionaliteit bij kijken. Het bouwen van een webapplicatie waarin met alle facetten rekening wordt gehouden is onze knowhow.

Functionaliteit

Die functionaliteiten kunnen vele vormen aannemen. Denk bijvoorbeeld aan een webshop met koppelingen aan het voorraadbeheer en de administratie, een nieuws-site met groot bereik zoals nu.nl, of een reisplanner zoals ns.nl. Met hun complexiteit en functionaliteit leveren ze een bijdrage aan het bedrijfsproces.

Dit vraagt ook om andere expertise in de ontwikkeling van de webapplicatie of website. Ze vergen veel meer diepgang in ontwerp, techniek en projectbegeleiding. Het zijn complexere projecten, gelukkig zijn wij daar goed in. Sterker nog, hoe complexer het vraagstuk rondom de webapplicatie, hoe sneller ons programmeerhart gaat kloppen.  

React

Wij ontwikkelen websites en webapplicaties met React. Dat is een open source JavaScript library om schaalbare producten mee te bouwen. Bij de juiste implementatie zorgt React ervoor dat de webapplicatie efficiënt draait en schaalbaar is, omdat componenten herbruikbaar zijn. Voor al onze projecten ontwikkelen we een collectie van componenten zoals knoppen, schermen, teksten, iconen, etc. die op diverse plekken in de webapplicatie gebruikt kunnen worden, terwijl ze maar één keer geprogrammeerd worden. Dat scheelt veel tijd in ontwikkeling en onderhoud.