Webapplicaties

Wij ontwikkelen webapplicaties met React, een JavaScript-bibliotheek die speciaal is ontworpen voor het ontwikkelen van interactieve applicaties.

Het klinkt simpel om te beslissen om een website te laten ontwikkelen. Echter is het landschap een stuk complexer geworden. Er zijn veel interessante mogelijkheden om een webapplicatie te laten bouwen op een snelle en goedkope manier. Het is zelfs al mogelijk om zonder enige kennis van programmeren om een webapplicatie te maken. Dit door bijvoorbeeld gebruik te maken van tools zoals Wordpress, Webflow of Carrd.io. In heel veel gevallen is dit een uitstekende keuze en kun je een website ontwikkelen die nog jaren mee kan. Met name websites voor evenementen, bedrijfspagina's of persoonlijk gebruik zijn uitermate geschikt en afhankelijk van designkeuzes te realiseren vanaf 0 tot € 10.000.

Wanneer er echter maatwerk webapplicaties gebouwd moeten worden is het al snel een ander verhaal. Wil je jezelf echt onderscheiden d.m.v. slimme toepassingen of een fantastisch design met mooie animaties, dan is het ontwikkelen van een webapplicatie vaak een stuk uitdagender. Vaak wordt er gekozen om een webapplicatie op maat te laten maken wanneer dit een fundamenteel onderdeel van het bedrijf wordt. Denk bijvoorbeeld aan een webshop met koppelingen aan het voorraadbeheer en de administratie. Of een website waar gebruikers zich dienen te registreren om gebruik te maken van een marktplaats om te bieden op auto's. Wij ontwikkelen webapplicaties op maat met React.

Hierbij is het ook van belang om jezelf af te vragen of je dit platform extern laat ontwikkelen of dat je er voor kiest om zelf developers aan te nemen. Lightbase denkt als digitaal bureau graag mee en we komen graag eens langs om hier verder over te praten.