Mobiele apps

Wij ontwikkelen mobiele apps met React Native, een framework dat het mogelijk maakt om met één codebase apps te maken voor iOS en Android.

Tot voor kort ontkwam je er niet aan om voor native app voor zowel iOS en Android twee keer te programmeren. Één keer in Objective-C of Swift voor iOS, en één keer in Java of Kotlin voor Android. Door gebruik te maken van React Native is dit probleem gelukkig verleden tijd.

Cross platform apps

De laatste jaren zijn er daarom verscheidene platforms en tools langsgekomen voor cross-platform ontwikkeling. Die bieden het grote voordeel dat er maar één keer geprogrammeerd hoeft te worden voor beide platforms. De kwaliteit en gebruikservaring was vaak echter wel bedenkelijk, omdat vaak gebruik wordt gemaakt van web-elementen, en niet van de solide native componenten die iOS en Android bieden. React Native combineert het beste van beide werelden. Op die manier zijn wij in staat om hoogwaardige webapplicaties te ontwikkelen.

React Native specialisatie

React Native is oorspronkelijk door Facebook ontwikkeld, maar wordt heden ten dage gebruikt door vele grote technologiebedrijven, zoals Airbnb, Walmart en Tesla. Tegenwoordig is het framework + veel bijbehorende componenten volledig open source beschikbaar. Het grote voordeel van React Native, in tegenstelling tot veel andere cross-platform frameworks, is dat React Native wél gebruik maakt van die native componenten van iOS en Android. Dus met React Native kun je heel goede apps maken met één codebase, zonder dat je afbreuk doet aan de kwaliteit. Wij hebben vele duizenden uren ervaring met React Native en zijn volledig overtuigd van de toekomstbestendigheid ervan, maar houden met interesse opkomende alternatieven in de gaten, zoals bijvoorbeeld Flutter.

Kortom, waarom React Native

Het bouwen van (web)applicaties met React Native is sneller en efficiënter. Daarnaast is het ontwikkelingsproces beter te volgen en zijn nieuwe functies eenvoudiger beschikbaar te stellen aan de gebruikers.