Webapplicaties

Wij hebben  ervaring met het ontwikkelen van web-apps. Web-apps bieden meer interactie en functionaliteit dan gewone websites. Ze zijn via de webbrowser bereikbaar op zowel desktop en mobiel.

Web-apps kunnen worden gebruikt voor allerlei toepassingen en de technische mogelijkheden worden steeds uitgebreider. Het gebruik van bijvoorbeeld locatievoorzieningen, video en audio is al gemeengoed in webbrowsers. Momenteel wordt er zelfs gewerkt aan Bluetooth voor web.

Een belangrijk nadeel van web-apps ten opzichte van native apps was het feit dat native apps ook toegankelijk zijn zonder (stabiele) internetverbinding. Daarnaast zijn native apps eenvoudig toegankelijk via je homescreen en hoef je er niet altijd naar toe te navigeren via je webbrowser, iets dat voor web-apps wel zal moeten. Maar ook daar is iets op gevonden: Progressive Web Apps.

Progressive Web Apps (PWA) zijn web-apps die, zonder tussenkomst van de App Store of Play Store, op het homescreen van je smartphone geïnstalleerd kunnen worden. Bij die installatie wordt de belangrijkste code van de PWA opgeslagen, zodat deze ook offline beschikbaar is. Hiermee wordt een groot nadeel opgelost en zo groeien web-apps en native apps steeds verder naar elkaar toe. Native apps zijn echter nog niet overbodig, want sommige functionaliteiten werken nog niet in PWAs, bijvoorbeeld push-notificaties op iOS.