API ontwikkeling

Web API's kun je zien als online stekkers en stekkerdozen. Ze worden gebruikt om systemen te koppelen maar zijn voor de gebruiker onzichtbaar. We maken ze met diverse frameworks o.b.v. JavaScript.

Het ontwerpen van een API vergt technische kennis en een sterk analytisch vermogen. Voor een goed API-ontwerp is het bijvoorbeeld belangrijk om te begrijpen hoe systemen met elkaar samen kunnen werken en hoe datastromen lopen.

Kennis op het gebied van dataveiligheid is ook enorm belangrijk. API's worden veelal gebruikt voor authenticatie en andere vertrouwelijke datastromen van- en naar mobiele apps of web-apps. Een goede API zorgt ervoor dat bepaalde data alleen inzichtelijk is voor gebruikers of systemen met de juiste autorisatie.

Er zijn diverse standaarden en protocollen die voorschrijven hoe API's moeten werken. Het volgen van die standaarden en daarnaast ook het documenteren van de werking van de API is belangrijk, zodat andere partijen de API kunnen gebruiken zonder afhankelijk te zijn van de ontwikkelaar.

White paper PWA

We hebben een white paper geschreven over Progressive Web Apps. Wil je deze ontvangen? Vul dan de onderstaande gegevens in en je ontvangt hem in je inbox.

Bedankt voor je aanmelding! Je zult binnen enkele ogenblikken de white paper op het opgegeven e-mailadres ontvangen.

We gaan vertrouwelijk met je gegevens om en gebruiken deze enkel om je de opgevraagde informatie te sturen. In sommige gevallen kunnen we contact met je opnemen als dit relevant is.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer over hoe we dit maken

WERKWIJZE

Geïnteresseerd geraakt?

Ontdek meer expertises