Je huis verkopen met slimme technologie

OpenDeur is een makelaarsplatform waarmee woningeigenaren met een hoge mate van automatisering hun huis kunnen verkopen. In dit online platform combineert OpenDeur moderne technologie met de beste makelaars van Nederland.

Wat was de vraag?

Bij het verkopen van een huis komt veel kijken. Lange vragenlijsten voor zowel koper en verkoper maken het een tijdrovende klus. De kennis van een makelaar speelt daarbij een cruciale rol en het is lastig om dit proces te automatiseren. Ook omdat er verschillende databronnen, waaronder het Kadaster, moeten worden geraadpleegd.

De verkoop van een huis is hierdoor prijzig, het kan tot in de in de duizenden euro's lopen. Door slimme technologie wil OpenDeur dezelfde kwaliteit leveren tegen lagere kosten. Maar dit alles automatiseren in een online product is een monsterklus. Als je dat niet goed aanpakt slaag je niet in je missie.

Waarom was Lightbase de beste partij?

Toen OpenDeur op zoek ging naar een ontwikkelpartner, was kennis van de markt een belangrijk selectiecriterium. Lightbase heeft met werk voor opdrachtgevers als Brainbay en NVM de nodige relevante ervaring. Ook op het vlak van informatiebeveiliging en privacy scoorde Lightbase goed, dankzij een ISO27001-certificering. Hierdoor raakte OpenDeur ervan overtuigd dat Lightbase de juiste partner is voor dit project

Een schaalbaar platform dat kan omgaan met een hoge mate van complexe datastructuren. Denk hierbij aan vragenlijsten van meer dan 200 vragen met daarin allerlei afhankelijkheden en vooraf aangevulde informatie. Daarnaast zijn er koppelingen met onder andere het Kadaster en Funda en bevat het platform is een module om koopovereenkomsten te genereren.

Makelaar, koper en verkoper worden door het hele proces aan de hand genomen. In iedere fase van het traject zien zij wat ze aan moeten leveren dan wel moeten doen. En verder regelt het platform alles. Tot aan het versturen van het dossier naar de notaris aan toe.

Wij gebruiken cookies

Lightbase maakt gebruik van analytische cookies voor inzicht in het gebruik van onze website. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.