Een platform voor Nedlabel

In een paar simpele stappen helpt Nedlabel woningeigenaren met het vinden van een EP-adviseur die hun woning snel en voor de beste prijs van een energielabel kan voorzien.

Over Nedlabel

Sommige bedrijven bestaan uit een ergernis. 'Waarom heeft nog niemand dit beter geregeld?' Nedlabel is zo'n bedrijf. Het is een platform waarop woningeigenaren makkelijk een energielabel aanvragen – een verplichting bij de verkoop of verhuur van een huis. Een energielabel geeft een goed beeld van de duurzaamheid van een woning, en zegt ook iets over de kansen om deze verder te verduurzamen.

Wat was de vraag?

Het traditionele proces van het vinden van een energieprestatie-adviseur is omslachtig en duur. Nedlabel maakt het veel goedkoper, makkelijker en sneller. Voor de website en de achterliggende systemen werd Lightbase ingeschakeld. 

Nedlabel wilde het bestelgemak voor de consument graag vergroten. Aan ons de taak om goede software te bouwen waarmee verkopers en energieadviseurs elkaar makkelijk vinden. Efficiëntie stond centraal: op het te bouwen platform moeten klanten snel gegevens als hun postcode en type woning kunnen invullen, waarna direct een prijsvergelijking verschijnt.

Gemak op één

Lightbase keek eerst goed naar doel en doelgroep van het project. Het werd duidelijk dat gebruiksgemak op één moest staan. De doelgroep was tweeledig: aan de ene kant consumenten en aan de andere kant energie-adviseurs. Dit had gevolgen voor het type platform: consumenten hoeven niet in te inloggen, maar adviseurs wél. Ze houden we het zo laagdrempelig als mogelijk.

Lightbase bouwde vervolgens een koppeling met het Kadaster, het register met informatie over vastgoed en ruimte. Nedlabel laadt daardoor automatisch de belangrijkste gegevens van een huis, zodat een consument weinig gegevens hoeft in te vullen.

Na drie stappen heeft de consument een adviseur besteld. Het inplannen van de bezichtiging gaat via het platform, dus handmatig een bevestiging sturen is verleden tijd.

Label in een paar klikken

Het nieuwe platform functioneert als marktplaats die woningeigenaren en adviseurs met elkaar verbindt. Nedlabel en Lightbase zien nog veel kansen voor uitbreiding. Zo denken we aan een opname-app, waarmee woningopnames doen makkelijker wordt. Ook gaan we het misschien mogelijk maken om alle details en foto’s van de woning bij elkaar te brengen in een online dossier.

Wij gebruiken cookies

Lightbase maakt gebruik van analytische cookies voor inzicht in het gebruik van onze website. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.