Het cliché van passie

“Passie voor je werk” lijkt een cliché omdat je het te pas en te onpas tegenkomt op bijvoorbeeld websites en vacatureteksten. Als je je passie nog niet hebt gevonden, zoals ik tot een paar jaar geleden, dan kun je helemaal niks met dit cliché. Inmiddels heb ik die passie wel gevonden en ik heb gemerkt dat het een enorme boost kan geven aan je leven. Ik gun het iedereen om zijn of haar passie te ontdekken want het stelt je in staat dingen te bereiken die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Goede of slechte week, ik kan s’ochtends vaak niet wachten om mijn werkdag te beginnen. Ik verbaas mezelf over mijn gedrevenheid want die heb ik echt nooit zo gehad. Ik was een zesjes-scholier, een zesjes-student, sporten doe ik pas sinds een paar jaar en zonder mezelf echt te pushen, maar als het om Lightbase gaat is dat 180 graden anders

Lightbase is voor mij eigenlijk het logische gevolg van het combineren van twee passies: technologie en ondernemerschap. Technologie verhoogt mijn hartslag omdat ik allergisch ben voor slechte software, papieren processen en handmatig werk. Aan de andere kant kan ik enorm genieten van goede software en vind het prachtig om te digitaliseren en automatiseren en vooral ook om dat zelf te doen. Ik vind het daarom heerlijk als onze opdrachtgevers ons inschakelen om een webapplicatie te laten bouwen of een mobiele app te laten ontwikkelen.

Ondernemerschap verhoogt mijn hartslag omdat het mij de vrijheid om iets volledig naar eigen inzicht op te bouwen en er mijn brood mee te verdienen.

Dankzij passie ben ik gedreven en juist die gedrevenheid maakt dat mijn dag uit hoogtepunten en dieptepunten bestaat: een achtbaan. Als een project boven verwachting gaat dan levert dat veel voldoening op, als een project beneden verwachting gaat dan levert dat veel frustratie op. Aan die achtbaan valt helaas weinig te doen maar ik weet wel dat ik deze baan iedere dag opnieuw zou verkiezen boven een baan die totaal geen emotie bij me oproept. Dus ik kan maar beter met frustratie om leren gaan.

Door passie ben je ook in staat om dingen te bereiken die je niet voor mogelijk had gehouden, bijvoorbeeld succesvol zijn in sales. Mijn derde passie, mobiliteit, zie je daarom duidelijk terug in ons klantenbestand. Die passie voor mobiliteit maakt dus dat opdrachtgevers in die sector voor ons kiezen in plaats van onze concurrenten.

Cliché of niet, ik ben blij dat ik mijn passie heb gevonden.